مرکز پایان نامه هوپاد رایانه

بزرگترین سایت پایان نامه، پروژه و مقاله در تمامی رشته

مرکز پایان نامه هوپاد رایانه

بزرگترین سایت پایان نامه، پروژه و مقاله در تمامی رشته

نحوه شور کردن اشپل ماهی سفید به دو روش

قبل از این که روش شور کردن اشپل ماهی سفید گیلان را توضیح دهیم ابتدا توضیح مختصری در خصوص اشپل ماهی سفید ارائه می کنیم. تخم های ماهی سفید که هنوز برای تخم ریزی رها نشده اَشپَل یا اِشپَل یا اَشبِل نامیده می شود. با اشپل غذاهای مختلفی درست می کنن و به تنهایی به صورت سرخ شده یا شور قابل استفاده هست. روش شور کردن آن بسیار ساده و به راحتی قابل انجام هست. شور کردن یکی از روش های قدیمی برای نگهداری طولانی مدت مواد غذایی می باشد. در زمان های قدیم اشپل ماهی را داخل خم شور می کردند و به مدت طولانی در آن نگهداری می کردند تا در موقع نیاز از آن استفاده کنند.

در گیلان اشپل ماهی همراه با باقالی، سیر تازه، گردو و پلو کته به عنوان یک وعده غذایی استفاده می شود. همچنین این ترکیب در کنار بسیاری از غذاها مصرف می شود، پیشنهاد می کنیم تا این ترکیب فوق العاده را در کنار کباب مصرف کنید تا طعم ناب غذای گیلانی را تجربه کنید.

اشپل ماهی با مختلفات گیلانی

اشپل ماهی با مختلفات گیلانی

 

 

 

در اینجا دو روش شور کردن اشپل ماهی که عموما استفاده می شود توضیح داده شده است. این دو روش تقریبا شبیه به هم هستند و تفاوت زیادی با یکدیگر ندارند. ما هر دو روش را به صورت مفصل برای شما توضیح دادیم تا بتوانید روش دلخواه خود را به راحتی انتخاب کنید.

طرز شور کردن اشپل ماهی

در گیلان معمولا اواخر فصل زمستان یا اوایل فصل بهار که نزدیک به فصل تخم ریزی ماهی ها است اشپل ماهی را شور می کنند. گیلانی ها معتقدند هر وقت درخت انار گل کند اشپل شور آماده مصرف است. چرا که حدودا اواخر ماه اردیبهشت گل های درخت انار ترش باز می شود. و در آن زمان حدودا سه ماه از شور کردن اشپل گذشته و رنگ آن تغییر کرده و تلخی آن گرفته شده است و آماده مصرف می باشد.

 اگر خواستید هم اشپل و هم ماهی را شور کنید نیاز نیست اشپل را از شکم ماهی بیرون بیاورید می توانید آن را در شکم ماهی شور کنید. این کار باعث می شود که طعم بهتری داشته باشد و تاثیر زیادی روی مزه آن دارد. دستور تهیه ماهی شور نیز بسیار راحت می باشد و می توانید در خانه ماهی شور خوشمزه تهیه کنید.

اشپل شور در شکم ماهی

اشپل شور در شکم ماهی

 

 

 

بیشتر بخوانید : دستور پخت ماهی شور و ماهی دودی

 

اولین روش شور کردن اشپل

مواد مورد نیاز

اشپل تازه ماهی سفید

نمک به اندازه کافی (استفاده از سنگ نمک نتیجه بهتری می دهد)

روناس

کاغذ گراف (کاغذ الگوی خیاطی)

در ابتدای شور کردن اشپل، روناس را با نمک قاطی کرده و کنار می گذاریم.اشپل رو به صورت درسته از شکم ماهی خارج کنین و دقت کنید بهش هیچ آسیبی نزنین. بعد توی یک آبکش با آب کم فشار بشورید و خونشو بگیرین و یکساعت بذارین توی آبکش تا خشک بشه و آبش کاملا کشیده بشه.

روی کاغذ گراف به اندازه ی درازای اشپل نمک فراوان بریزید. حالا اشپل رو روی نمک بزارید.

یک دوم بقیه ی نمک رو کم کم روی اشپل بریزید و در عین حال تمام درزهای اشپل رو با نمک بپوشونید،

مراقب باشید اشپل رو خرد نکنین. هیچ جایی نباید بدون نمک بمونه. و کاملا باید غرق در نمک بشه. حالا کاغذ گراف رو دور اشپل کادو پیچ کنید و اگه لازم بود یک لایه کاغذ دیگه دورش بپیچید. هرچندتا اشپل که دارید به همین روش آماده کنید.

کف ظرف از مخلوط نمک و روناس ریخته و سپس لایه لایه داخل ظرف نمک میخوابانیم  یک لایه اشبل یه لایه نمک همینجوری میچینیم تا اشپل ها تمام بشه . آب هم نباید داخل ظرف بریزیم نمک باید فراوان باشد به طوری که اشبل ها داخل نمک مدفون شوند .درپوش ظرف رو محکم بسته تا هوا نکشه بعد توی دمای محیط کنار میزاریم و بعد از چهار الی شش ماه آماده میشه .

اشپل ماهی

اشپل ماهی

 

 

دومین روش شور کردن

مواد لازم

آب سرد

اشپل ماهی سفید به تعداد دلخواه

نمک

نمک سنگی

روناس

کاغذ گراف

بشکه پلاستیکی

چند تخته چوب

دومین روش شور کردن اشپل باید ابتدا اشبل را از شکم ماهی خارج می کنیم باید توجه داشته باشید که هیچ گونه پارگی روی پوست آن ایجاد نشود. اشپل را روی کاغذ گراف و دو الی سه قاشق نمک روی آن می پاشیم و کاغذ گراف را دور آن می پیچیم. به همین ترتیب اشپل ها را آماده می کنیم و کنار می گزاریم.

بشکه یا ظرف مورد نظر (بستگی به تعداد اشپل ها دارد) باید کاملا تمیز باشد و هیچگونه آلودگی نداشته باشد. کف بشکه را با نمک می پوشانیم. تمام اشپل ها را منظم داخل بشکه می چینیم و 48 ساعت منتظر می مانیم.

بعد از گذشت 48 ساعت باید داخل بشکه آب اژدم بریزیم. آب اژدرم از ترکیب آب سرد و نمک و پودر روناس تهیه می شود. به ازای هر لیتر آب حدود دو الی 3 قاشق نمک بریزید. چند سنگ نمک روی اشپل ها می گذاریم تا بعد از ریختن آب از هم نپاشند و روی آب نیایند. سپس آب اژدم را داخل بشکه می ریزم به اندازه ای که تا سطح نمک بالا بیاید و کل ظرف را بپوشاند.

در روزهای اول به دلیل نفوذ آب اژدم به اشپل و تبخیر آب ناشی از گرمای هوا احتمال کم شدن آب بشکه وجود دارد. در این صورت باید مجددا به داخل بشکه آب اژدم اضافه کنید. به یاد داشته باشید که با فاصله زمانی منظم به بشکه سر بزنید تا در صورتی که آب بشکه کم شد مجددا روی آن آب اژدم بریزید تا از فساد مواد جلوگیری شود.

پس از گذشت حدودا 6 ماه اشپل ماهی شور شده و آماده مصرف می باشد. توجه داشته باشید که برای مصرف اشپل ها را یکجا از ظرف خارج نکنید. یک عدد را خارج کرده پس از استفاده کامل اشپل بعدی را برای مصرف از بشکه خارج کنید.

 

نکات

اشپلی را که از ظرف خارج می کنید حتما کاغذش را عوض کنید. می توانید آن را قطعه قطعه کنید یا به همان صورت داخل یک ظرف در بسته داخل یخچال نگهداری کنید.

در تمام مراحل شور کردن اشپل و طی مصرف اشپل رو در یک ظرف دربسته قرار دهید. تا هیچ هوایی وارد ظرف نشود و منجر به فاسد شدن آن نشود.

هر زمان که خواستین اشپل ماهی رو بخورین یه تکه ی کوچولو رو با چاقو جدا کنید. و زیر شیر آب ملایم، خیلی خوب و قشنگ آبکشی کنین، تا نمک های اضافیش بره بعد میتونین در کنار انواع غذاها نوش جان بفرمایین.

 

یادتون باشه تکه های اشپل ماهی کوچولو باشن و همون وعده مصرف بشن. یه دفعه یه تکه ی بزرگ رو آب نکشین.

 برای گرفتن شوری اشپیل ماهی در هنگام مصرف ، باید آن را روی بخار آب قرار دهید و به روش بن ماری، بعد از 20 دقیقه بر دارید. این روش برای افرادی که فشارخون بالا دارند بسیار مناسب است. همچنین می توانید داخل یک ظرف سفالی کوچک قراردهید و هنگام دم کشیدن برنج روی برنج بگذارید.

امیدواریم مطالب مرتبط با روش شور کردن اشپل ماهی سفید به سوالات شما در این خصوص پاسخ داده باشه. پایین این صفحه هر نظری در مورد این مقاله دارین برامون بنویسین. اگر سوالی در خصوص مطالب ارائه شده دارید می تونید با ما درمیان بذارید. تا در اسرع وقت پاسخگوی شما باشیم. اگر دنبال موضوع خاصی هستید به ما اطلاع بدید تا مطالب لازم در آن زمینه رو گردآوری کنیم و در سایت قرار بدیم.

 

 

همکاران ما در فروشگاه اینترنتی طعم ناب اشپل ماهی شور شده با بالاترین کیفیت تهیه کرده و برای دسترسی راحت شما عزیزان به صورت کاملا بهداشتی بسته بندی کرده اند.

 

امیدواریم مطالب ارائه شده در سایت طعم ناب برای شما دوستان عزیز مفید واقع شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.